راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات آیا لکه‌های سفید روی ناخن‌ها نشانه کم‌خونی است؟ کاهش ۵۲ درصدی طلاق در خانواده‌های دارای چهار فرزند به بالا اعتراض داوطلبان آزمون سمپاد درباره لو رفتن سؤالات آزمون ورودی به کجا رسید؟ چیزی به نام وِیپ ایمن وجود ندارد آیا چای و شکلات تلخ برای سلامت قلب مفیدند؟ دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران، دولت باید بدهی سنگین خود به تأمین‌اجتماعی را پرداخت کند پذیرش دانشجوی دکترا در پردیس‌های دانشگاه تهران محدود می‌شود هدایت تحصیلی نهمی‌ها از فردا (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز می‌شود + لینک سامانه فواید شیرین یک میوه ترش برای قلب
سرخط خبرها

آیا بیماری هموفیلی قابل درمان است؟ 

  • کد خبر: ۳۲۷۲۵۲
  • ۲۸ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۳:۵۸
آیا بیماری هموفیلی قابل درمان است؟ 
هموفیلی از دو کلمه همو به معنی خون و فیلیا به معنی دوست داشتن تشکیل شده، اما این بیماری یکی از دردناک‌ترین و سخت‌ترین بیماری‌های دنیا است.

به گزارش شهرآرانیوز، این یک بیماری ارثی و خاص نوزادان پسر است و به ندرت در دختران دیده می‌شود؛ در هموفیلی توان بدن برای ایجاد لخته و انعقاد خون برای جلوگیری از خونریزی در صورت پاره‌شدن رگ مختل شده است.

دکتر کاوه جاسب فوق تخصص خون و سرطان کودکان با اشاره به روز جهانی هموفیلی (۱۷ آوریل، ۲۸ فروردین) اظهار کرد: این بیماری معمولا مختص پسران است و از هر ۵ تا ۱۰ هزار تولد زنده، یک مورد ابتلا به هموفیلی A و از هر ۲۰ تا ۳۴ هزار تولد زنده یک مورد ابتلا به هموفیلی B رخ می‌دهد.

وی با بیان اینکه هموفیلی بیماری منطقه‌ای نیست، افزود: طبق آخرین آمار، حدود ۱۲ هزار بیمار هموفیلی در کشور ایران وجود دارد؛ این بیماری از طریق مادر به فرزندان پسر منتقل می‌شود.

این فوق تخصص هماتولوژی و انکولوژی گفت: هموفیلی نوع A از نظر فاکتور ۸ و نوع B از نظر فاکتور ۹ مشکل دارد. بیماری هموفیلی شامل سه نوع شدید، متوسط و خفیف است؛ علائم این بیماری براساس شدت بیماری، متفاوت است و ممکن است از خونریزی در پی ختنه پسران ایجاد شود و در بزرگسالی با زمین خوردن، منجر به خونریزی مفاصل شود. 

وی بیان کرد: در قدیم برای درمان این بیماری تنها فرآورده‌های خونی را جایگزین می‌کردند، اما از سال ۱۹۹۲ فاکتور ۸ در سطح دنیا پخش شد؛ هر چند هزینه تامین این فرآورده‌ها بسیار بالا است.

جاسب گفت: اگرچه این بیماری جزو بیماری‌های خاص محسوب می‌شود، اما هزینه تامین این دارو‌ها برای دولت‌ها بسیار بالا است و هموفیلی، درمان قطعی هم ندارد مگر با ژن‌تراپی؛ در این روش، به تازگی ژن سالم را وارد ژنوم فرد بیمار می‌کنند و پس از آن، ساخت پروتئین فاکتور ۸ در فرد شکل می‌گیرد.

وی با اشاره به چگونگی مراقبت‌های این بیماری اضافه کرد: به دلیل آسیب‌های مفصلی که در بیماری هموفیلی وجود دارد، این بیماران نباید اقدامات خشونت‌آمیز یا ورزش‌های سنگینی که منجر به وارد شدن ضربه می‌شوند را انجام دهند.

این فوق تخصص خون و سرطان کودکان گفت: اکنون وقتی ابتلای کودکی به بیماری هموفیلی تشخیص داده می‌شود، به منظور پیشگیری از عوارض آن، دو تا سه بار در هفته فاکتور ۸ برای وی تزریق می‌شود تا از خونریزی در مفاصل پیشگیری شود. با این اقدام پیشگیرانه، عوارض بیماری کمتر می‌شود و بیماران به زندگی عادی برمی‌گردند.

وی بیان کرد: در واقع اذیت‌کننده‌ترین عارضه‌ای که این بیماری دارد، آسیب‌های مفصلی است که به دلیل خونریزی‌های مکرر رخ می‌دهد و موجب از کار افتادگی مفصل می‌شود.

جاسب در خصوص چگونگی جلوگیری از ابتلا به هموفیلی گفت: انتقال این بیماری از طریق مادر رخ می‌دهد و اگر حاملین این بیماری شناسایی شوند، در زمان بارداری قبل از هفته دوازدهم آزمایش ژنتیک را انجام می‌دهند و در صورت تایید ژن معیوب در جنین، به صورت قانونی امکان سقط جنین وجود دارد و می‌توان از تولد نوزاد هموفیلی جلوگیری کرد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->